NYHETER‎ > ‎

Musikalitet som tema på onsdagspraktica

lagt inn 19. nov. 2013, 07:24 av Stavanger Tangoverksted   [ oppdatert 22. nov. 2013, 06:21 ]
Velkommen til
ONSDAGSPRACTICA 20.nov og 4.des 18-22 på Midjord med MUSIKALITET som tema med musikkpedagog Torill Vist: Torill Vist

Hun skriver:
Kjære tangovenner, STV har gitt Christian Hvam og meg to onsdager (20.11 og 4.12.) til å jobbe med musikalitet – både for ferske og erfarne tangodansere. Vi håper disse timene kan åpne dere enda mer for det som finnes i musikken, og dermed skape enda bedre danseopplevelser for deg og den du danser med! HVA VI GJØR MED MUSIKKEN NÅR VI DANSER, HENGER SAMMEN MED HVA MUSIKKEN GJØR MED OSS!

ONSDAG 20.11 fokuserer vi altså på musikkens rytmiske aspekter:
Hvordan oppleve puls, inkl. halv puls og dobbeltslag/underdeling? Hva er en takt, og hvordan oppleve taktartene til tango, vals og milonga?? Hvordan bruke musikkens fraser og form i ditt danseuttrykk? Hva er en synkope, hva menes med contratiempo, og hvordan bruke dette i dansen?

Når du leser dette, dunker pulsen din gjennom deg. Kan du kjenne den – i halsen, innenfor håndleddet eller ved hjertet? I det tangomusikken starter, starter også musikkens puls. Lar du musikkens dunkende puls strømme gjennom kroppen din på samme måte? Hvordan kjennes det; som en indre tikkende klokke, som en strømmende elv eller mer som noen fjerne, av og til helt fraværende, bankelyder? Tvinger pulsen bevegelsene dine inn i et visst tempo? Klarer du å lete fram pulsrytmer som er dobbelt så langsomme og dobbelt så raske også? Og hvordan skiller pulsen i tango seg fra pulsen i vals og milonga? Ulike mønstre av sterke og svake pulsslag danner ulike taktarter. Hva gjør takten i vals og milonga med kroppen din, som er annerledes enn i tango? Og hva skjer i kroppen din – og i dansen din – når de svake pulsslagene blir de sterke, når musikken gjør det motsatte av hva vi forventer, eller når vi som dansere går på tvers av musikkens tunge pulsslag? Som ordene har bokstaver, ord setninger og avsnitt, har musikken puls, takt, fraser og andre formdeler. Har det noe å si for deg som danser? Kan det berike dine danseopplevelser?

Ta på deg komfortable klær, så du kan både danse og sitte på gulvet!
Comments